KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka klauzula informacyjna znajduje się w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Jadłospis

ŚNIADANIE

OBIAD

PODWIECZOREK

PONIEDZIAŁEK 09.03.2020

Angielka z masłem śmietankowym, szynka   wieprzowa ,pomidor,kawa mleczna,  herbata  

Krupnik z kaszą jęczmienną i ziemniakami na wywarze drobiowo-warzywnym, kopytka leniwe ze serem, cukrem i cynamonem,  kompot wiśniowy, mandarynka

Chleb pszenno-żytni z masłem śmietankowym, pasta z makreli z  jajkiem i ogórkiem kiszonym,  herbata z cytryną  

WTOREK  10.03.2020

Angielka i chleb z dynią   z masłem śmietankowym , serek homogenizowany  i dżem truskawkowy ,  kakao, herbata

Manna na wywarze drobiowo-warzywnym, ziemniaki, kotlet schabowy z mięsa wieprzowego w panierce, gotowana marchewka z groszkiem, kompot porzeczkowy,

 jabłko 

Kajzerka z masłem śmietankowym, szynka konserwowa,  sałata,  herbata zcytryną    

ŚRODA  11.03.2020

Angielka z masłem śmietankowymkiełbasa  szynkowa wieprzowa,kiszony ogórek, kawa mleczna, herbata      

Zupa cygańska na wywarze drobiowo-warzywnym, ziemniaki,pieczeń wieprzowa z formy , gotowany buraczek, kompot porzeczkowy, jabłko

                

Jabłko w cieście naleśnikowym ,herbata z cytryną

CZWARTEK 12.03.2020

Płatki kukurydziane z mlekiem , angielka z  masłem śmietankowym, twarożek ze śmietaną  na słodkoherbata     

Zupa grochowa ziemniakami na wywarze drobiowo-warzywnym, ryż, pierś z kurczaka w warzywach kompot truskawkowy, banan1/2

(stół szwedzki)chleb pszenno-żytni z masłem śmietankowym, kiełbasa drobiowa, jajko na twardo, żółty ser, kiszony ogórek, rzodkiewka , herbata zcytryną    

 

PIĄTEK 13.03.2020

Angielka i chleb razowy z masłem śmietankowym kiełbasa szynkowa wieprzowa, papryka, kawa mleczna, herbata zcytryną       

 

Biały barszcz z ziemniakami, makaron zmięsem mielonym  wieprzowym w sosie pomidorowym , kompot wiśniowy(150g), banan1/2

 

Szarlotka, herbata z cytryną