KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka klauzula informacyjna znajduje się w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Jadłospis

 

ŚNIADANIE

OBIAD

PODWIECZOREK

PONIEDZIAŁEK 07.06.2021

Angielka  z masłemśmietankowym(60g) (mąka pszenna, mąka żytnia, woda, drożdże, sól, śladowe ilości soi i sezamu, mleko), pasztet drobiowy(20g) (jajka, mięso drobiowe, białko sojowe, przyprawy), pomidor(10g), herbata z cytryną        

235kcal/os.      

Zupa ogórkowa  z  ziemniakami na wywarze drobiowo-warzywnym (250g)(mleko, seler, mąka pszenna, przyprawy),  pancakes amerykański z  serkiem homogenizowanym i dżemem (200g) (mleko, mąka pszenna, jajka)kompot wiśniowy (150g), jabłko

 

705kcal/os.

Chleb mieszany z masłem śmietankowym(60g) (mąka żytnia, mąka pszenna, woda, drożdże, sól, śladowe ilości soi i sezamu, mleko), szynka konserwowa(20g)(białka sojowe), sałata10g), herbata z cytryną

242kcal/os.        

WTOREK  08.06.2021

Angielka i chleb z mąką razową z  masłemśmietankowym(60g) (mąka pszenna, woda, sól, drożdże, śladowe ilości soi i sezamu,  mleko), jajecznica ze szczypiorkiem (20g)         ( jajka, mleko), kawamleczna(150g) (jęczmień, żyto, cykoria, burak cukrowy, mleko) ,herbata 

306kcal/os.

Zupa kalafiorowa  z ziemniakami na wywarze drobiowo-warzywnym(250g)     ( mleko, mąka pszenna, seler, przyprawy), makaron(200g) (mąka pszenna, jajka), gulasz wieprzowy (250g) (mąka pszenna,), sałatka z kiszonego ogórka(100g) (mąka pszenna)kompot wiśniowy(150g), banan1/2

 

660kcal/os.

 

Chleb pszenno-żytni  zmasłem(60g)(mąka pszenna i żytnia, mleko),  szynka z piersi kurczaka(20g)(białko sojowe), papryka(10g), herbata zcytryną

 

255kcal/os.

 

ŚRODA  09.06.2021

Angielka z masłem śmietankowym(60g) (mąka pszenna,  woda, sól, drożdże, śladowo ziarna soi i sezamu, mleko)kiełbasa  szynkowa wieprzowa (20g),zielony ogórek(10g), kawa mleczna(150g) (jęczmień, żyto, cykoria, burak cukrowy, mleko), herbata      

326 kcal/os.

Lane kluski na wywarze drobiowo-warzywnym(250g)     ( mąka pszenna, jajka, seler, przyprawy), kasza jęczmienna (200g), gołąbki bez zawijania (60g), (mąka pszenna, mąka żytnia, jajka, przyprawy ), surówka z marchewki(100g),  kompot porzeczkowy(150g), jabłko

                 

718 kcal/os.

 

 

Zapiekana hawajska z chleba tostowego z  żółtym serem i sosem pomidorowym, (60g) (mleko, mąka pszenna, jajka, koncentrat pomidorowy 30%, przyprawy),  herbata z cytryną

 

230kcal/os.                                                        

CZWARTEK 10.06.2021

Chałka drożdżowa z  masłem śmietankowym(60g) (mąka pszenna, jajka, woda, sól, drożdże, śladowe ilości soi i sezamu mleko), serek homogenizowany(10g) (mleko) idżem wiśniowy (10g), kakao(150g) (mleko, kakao naturalne holenderskie), herbata       

 

391kcal/os.

Zupa pomidorowa z ryżem na wywarze drobiowo-warzywnym(250g) ( mleko,  pasta pomidorowa 30%, seler, przyprawy), ziemniaki(200g), filet z kurczaka w panierce (60g), mąka pszenna, mąka żytnia, jajka, przyprawy ), surówka kopenhaska z sałaty lodowej z jogurtem greckim (100g) (mleko, marchew, cebula, ogórki kiszone, szczypiorek, natka pietruszki, gorczyca), kompotporzeczkowy(150g),

                 

750 kcal/os.

 

 

 

 

 

Kajzerka z masłem śmietankowym(60g) (mąka pszenna, woda, sól, drożdże, śladowo ziarna soi i sezamu, mleko)kiełbasa szynkowa wieprzowa(20g), pomidor(10g), herbata zcytryną    

 226kcal/os.

PIĄTEK 11.06.2021

Angielka i chleb dworski  z masłem śmietankowym(60g) (mąka pszenna, mąka żytnia,  woda, sól, drożdże, śladowo ziarna soi i sezamu, mleko), kiełbasa krakowska wieprzowa (20g),pomidor(10g), kawa mleczna(150g) (jęczmień, żyto, cykoria, burak cukrowy, mleko), herbata      

332 kcal/os.

Zupa pieczarkowa z makaronem nawywarze drobiowo-warzywnym(250g) (mleko, mąka pszenna, jajka, seler, przyprawy), ziemniaki (200g), kotletrybny(60g) (mąka pszenna, mąka żytnia, jajka), surówka z kiszonej kapusty z marchewką, cebulą i olejem(100g), kompot porzeczkowy(150g),  jabłko

723kcal/os.

 

Budyń z sokiem malinowym(150g) (mleko),  biszkopty(40g) (mąka pszenna, jajka) herbata z cytryną i miodem

268kcal/os.

 

           Pogrubioną czcionką oznaczono alergeny występujące w posiłkach