KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka klauzula informacyjna znajduje się w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Jadłospis

Śniadanie

Obiad

Podwieczorek

Poniedziałek 22.03.2021

Angielka  z masłem śmietankowymszynka wieprzowa wędzona,papryka, kawa mleczna, herbata                            

Kapuśniak  z  ziemniakami na wywarze drobiowo-warzywnym,makaron  ze śmietaną i truskawkami, kompot wiśniowy,jabłko  

 

(stół szwedzki)chleb pszenno-żytni z masłem śmietankowym, szynka konserwowa wieprzowa, jajko , żółty ser, zielony ogórek , pomidor, herbata zcytryną    

Wtorek  23.03.2021

Chałka drożdżowa z  masłem śmietankowym, dżem truskawkowy i miód, kakao, herbata     

Manna nawywarze drobiowo-warzywnym, ziemniaki, udko  z kurczaka z pieca, gotowana marchewka z groszkiem,  kompot porzeczkowy(150g),banan 1/2    

Kolorowe naleśnikiz serkiem homogenizowanym  herbata zcytryną   

Środa  24.03.2021

Angielka i chleb dworski z masłem śmietankowym,  kiełbasa drobiowa, sałata,  kawa mleczna, herbata

Zupa jarzynowa z ziemniakami na wywarze drobiowo-warzywnym, gulasz wieprzowy z szynki, surówka z kapusty pekińskiej z jabłkiem, marchewką i olejem, kompot wiśniowy,jabłko

Chleb pszenno-żytni  z masłem śmietankowym,  pasta jajeczna zeszczypiorkiem, herbata  

Czwartek 25.03.2021

Kulki czekoladowe kukurydziane z mlekiem, angielka z  masłem śmietankowym,  żółty ser,

Zupa pomidorowa z ryżem na wywarze drobiowo-warzywnym, ziemniaki, kotlet mielony wieprzowy, sałatka z buraków z jabłkiem, cebulą i olejem,  kompot porzeczkowy,  jabłko              

Kajzerka z masłem śmietankowympasztet drobiowy, kiszony ogórek, herbata zcytryną    

 

Piątek 26.03.2021

Angielka z masłem śmietankowymkiełbasa  szynkowa wieprzowa,papryka, kawa mleczna, herbata      

Krem z brokułów z makaronem ryżowym na wywarze drobiowo-warzywnym ,  ziemniaki, kostka rybna w panierce,  surówka z selera z marchewką,  jabłkiem i jogurtem,  kompot porzeczkowy,cripsy jabłkowe   

Deser serowo-brzoskwiniowy z musem truskawkowym i herbatniki owsiane, herbata z cytryną