KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka klauzula informacyjna znajduje się w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Aktualności

Drodzy rodzice!

Witamy w nowym roku przedszkolnym 2021/22

Zaczynamy 1 września, każdy w swojej grupie rówieśniczej i ze swoimi wychowawcami.

Nie organizujemy uroczystego rozpoczęcia w formie apelu czy akademii

Przypominam, że obowiązują przepisy dotyczące postępowania w czasie epidemii, a więc w skrócie - dystans (poruszamy się tylko w wyznaczonym obszarze), dezynfekcja rąk, maseczki na terenie przedszkola. Szczegóły podczas zebrań organizacyjnych, na które  zapraszamy 7 września 2021 roku wg harmonogramu:

grupa I Smerfy oraz grupa II Biedronki  i IV Duszki - dzieci nowe, o godzinie 16.30 w holu przedszkola

grupa III Krasnale i V Słoneczka - zebrania w klasach o godzinie 17.00

28. akcja "Sprzątanie Świata"

„Sprzątanie świata – Polska” jest wspólną lekcją poszanowania środowiska jak również promowaniem ograniczenia wytwarzanych odpadów. Jak co roku, nasze przedszkolaki biorą w niej aktywny udział. Pamiętajcie, że każdy podniesiony z ziemi śmieć ma znaczenie! Sprzątanie świata może być codziennie! MYŚLĘ, WIĘC NIE ŚMIECĘ!

Dzień Kropki 2021

Kolejny raz zainspirowała nas historia Vashti - dziewczynki, która dzięki małej kropce zmieniła myślenie o sobie i uwierzyła we własne możliwości. Nauczyciele zorganizowali tego dnia wiele działań, które pozwoliły dzieciom odkryć talenty, poznać ich mocne strony i je zaprezentować. Lubimy ten kolorowy, kreatywny dzień!

Sprzątamy świat!

Kolejny raz, z fundacją Nasza Ziemia, wyruszamy, by posprzątać Polskę! Przedszkolaki zrobią to w piątek 17.09. Wszystkie rodziny zapraszamy do podjęcia tej inicjatywny w weekend 17-19.09. Zróbcie zdjęcia z Waszego sprzątania, wyślijcie je do nas, my przygotujemy z nich wyjątkowy fotoreportaż!

Święto kreatywności i talentów czyli Dzień Kropki

15.09 obchodzimy Międzynarodowy Dzień Kropki, czyli święto kreatywności, odwagi i zabawy. Każdego dnia, nie tylko w Dniu Kropki, dzieci potrzebują wsparcia, inspiracji dorosłych, którzy pomogą odkryć ich talenty, poznać mocne strony, pobudzić wyobraźnię. My również dołączamy do pozytywnie ZAKROPKOWANYCH!

2021/2022 Pierwszy tydzień za nami!

Trochę łez u maluszków, nieco niepewności u średniaków i wejście z przytupem u starszaków. Integrujemy się, poznajemy, korzystamy ze słońca i wracamy do przedszkolnych zasad. Nie próżnujemy, był już Dzień Marzyciela, było przedstawienie teatralne i codziennie odbywają się zajęcia. Niech moc będzie z nami!