KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka klauzula informacyjna znajduje się w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Kategoria: Aktualności

Zajęcia logorytmiczne

Rozpoczynamy w przedszkolu zajęcia dla dzieci wymagających dodatkowego wsparcia w kształtowaniu prawidłowej wymowy. Rodzice wytypowanych przez logopedę dzieci zostaną poinformowani o czasie i formule zajęć. Zajęcia poprowadzą p. Magdalena (logopeda) i p. Ilona (nauczycielka w gr. I)

Europejski Tydzień Kodowania Codeweek 10-25.10.20

CodeWeek to społeczna inicjatywa, w ramach której europejskie państwa konkurują w liczbie zorganizowanych wydarzeń związanych z programowaniem.Nasze przedszkole też bierze udział w tej akcji, ponieważ my też uczymy dzieci programować!

Domowe przedszkole u Krasnali i Słoneczek

Z powodu kwarantanny nauczycielek, dwie grupy musiały na tydzień przenieść aktywność przedszkolną do swoich domów. Wiemy, że dla rodziców nie jest to łatwe zadanie, dlatego tym bardziej dziękujemy za podjęcie wyzwania i realizację zabaw i ćwiczeń jesiennych

Wzruszająca niespodzianka

Rodzice przygotowali piękną niespodziankę dla pracowników naszego przedszkola, którzy zostali wysłani na kwarantannę. Laurki od dzieci, pachnący chleb, ciepłe ciasta, owoce i moc serdecznych słów w trudnym momencie - takich gestów się nie zapomina. BARDZO DZIĘKUJEMY!

Sprzątanie świata

Pandemia wymusiła na nas zmianę formy obchodów Sprzątania Świata. Akcja w tym roku wyglądała nieco inaczej, jednak poradziliśmy sobie i nie odpuściliśmy. Wiemy, że koniecznie musimy zadbać o to, by w naszym wspólnym domu było czysto i bezpiecznie.

15 września - Dzień Kropki

Dzień kreatywności, odwagi i budowania wiary we własne siły. Staramy się mocno akcentować to "święto", ponieważ wierzymy, że w każdym drzemie potencjał. Rolą rodzica i nauczyciela jest obudzić w małym człowieku "dużego twórcę". Poznajemy historię Vashti, która dodaje nam motywacji i... DZIAŁAMY!

3-2-1 START!

07.09.2020
3-2-1 START!

3-2-1 START!

07.09.2020

Po długiej przerwie spowodowanej pandemią nasze przedszkole ruszyło pełną parą. Mamy oczywiście zaostrzony reżim sanitarny, ale dzięki specjalnej parownicy do sal mogą w końcu wrócić dywany! Witamy wszystkich przedszkolaków bardzo serdecznie. Przed nami mnóstwo przygód i zabawy! Witaj nowy roku 2020/2021 :)

Ważne oświadczenie!

Szanowni Państwo, prosimy zapoznać się z ważnym oświadczeniem, wydrukować je, podpisać i dostarczyć do przedszkola 1.09.2020. Najpóźniej w pierwszym dniu przyjścia dziecka do przedszkola. Dziękujmy.

Nowy rok przedszkolny

Zapraszamy do przedszkola od 1 września. Pracujemy w warunkach reżimu sanitarnego wg wytycznych GIS oraz procedury bezpieczeństwa PM 5 w związku z zapobieganiem, przeciwdziałaniem i zwalczaniem Covid-19 Prosimy o zapoznanie się z zamieszczonymi dokumentami oraz harmonogramem zebrań

Uwaga Rodzice nowych przedszkolaków!

Z powodu wciąż trwającej w Polsce pandemii koronawirusa oraz związanych z tym obostrzeń nałożonych na placówki oświatowe przez Głównego Inspektora Sanitarnego, w tym roku nie odbędą się spotkania adaptacyjne dla najmłodszych.W załączniku kilka pomocnych rad i wskazówek nt. adaptacji dziecka 3-4 letniego