KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka klauzula informacyjna znajduje się w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Słoneczka

nauczycielki: Barbara Chmielecka, Katarzyna Stasiak 

"Słoneczka", to grupa dzieci pięcioletnich - 13 fantastycznych dziewczynek i 13 świetnych chłopców. Wiele już potrafimy, kolejny rok razem bawimy się i uczymy. Jesteśmy ŚREDNIAKAMI! To zobowiązuje nas do tego, byśmy byli samodzielni. Doskonale znamy już przedszkolne życie i zasady w nim panujące. Interesujemy się wszystkim, co nas otacza. Zadajemy wiele pytań i bacznie obserwujemy świat. Mamy bardzo dużo energii, dlatego lubimy zajęcia ruchowe i taneczne. Często pracujemy systemem Edukacja Przez Ruch, który pomaga nam aktywizować zmysły,  kształtować umiejętność współpracy, usprawniać motorykę małą oraz przygotować ciało i umysł do procesu uczenia się. Każdy dzień jest dla nas wyzwaniem i przygodą, a edukacja łączy się z zabawą, przez co zdobywamy nowe wiadomości i umiejętności. 
Pracujemy w oparciu o program wychowania przedszkolnego "Rozwój - Edukacja - Wychowanie".

Rodzinny konkurs recytatorski "Ja i moja Rodzina"

Zapraszamy do udziału w międzyprzedszkolnym konkursie organizowanym przez naszą placówkę. Ilość miejsc ograniczona. Szczegóły w załączonym regulaminie :)

Ozobot rządzi :)

Malutki robocik ozobot wędruje od grupy do grupy i budzi zachwyt. Układanie tras, "pisanie" i "czytanie" kodów, czyli specjalnych zadań dla małego bohatera to świetna i rozwijająca zabawa.

Konkurs "Czyściochowe przedszkole"

Czystość i porządek są dla nas ważne. W czasach koronawirusa utrzymywanie higieny i dbanie o zdrowie stały się podstawą do tego, by czuć się bezpiecznie. Dlatego bierzemy udział w programie "Czyściochowe Przedszkole", z tej okazji powstała u nas ciekawa praca plastyczna na konkurs. Zapraszamy do głosowania.

System EPR, sprawia tyle radości, że nawet nie wiemy, że jednocześnie pracujemy i się uczymy. Wszystko dzieje się tak jakby "niechcący". Tym razem stopy stały się pingwinami...

Tajemnicze pudełko, mapa, lupa, aparat i kilka innych podróżniczych atrybutów. Jesteśmy gotowi! Ruszamy! Przed nami przygoda, niespodzianka i niespodziewane zwroty akcji.