KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka klauzula informacyjna znajduje się w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Słoneczka

nauczycielki: Barbara Chmielecka, Katarzyna Stasiak 

"Słoneczka", to grupa dzieci pięcioletnich - 13 fantastycznych dziewczynek i 13 świetnych chłopców. Wiele już potrafimy, kolejny rok razem bawimy się i uczymy. Jesteśmy ŚREDNIAKAMI! To zobowiązuje nas do tego, byśmy byli samodzielni. Doskonale znamy już przedszkolne życie i zasady w nim panujące. Interesujemy się wszystkim, co nas otacza. Zadajemy wiele pytań i bacznie obserwujemy świat. Mamy bardzo dużo energii, dlatego lubimy zajęcia ruchowe i taneczne. Często pracujemy systemem Edukacja Przez Ruch, który pomaga nam aktywizować zmysły,  kształtować umiejętność współpracy, usprawniać motorykę małą oraz przygotować ciało i umysł do procesu uczenia się. Każdy dzień jest dla nas wyzwaniem i przygodą, a edukacja łączy się z zabawą, przez co zdobywamy nowe wiadomości i umiejętności. 
Pracujemy w oparciu o program wychowania przedszkolnego "Rozwój - Edukacja - Wychowanie".

Zaliczony I Moduł projektu "EMOCJA"

Zaliczyliśmy moduł "Kreatywność" w projekcie "Emocja". Przez to, że wyłączono nas na tydzień z przedszkolnego życia mamy do nadrobienia jedno symboliczne zadanie. Damy radę! Przed nami kolejny moduł: WYOBRAŹNIA

Domowe przedszkole Słoneczek

Niestety przechodzimy kolejną próbę zdalnego nauczania. Brakuje nam kolegów i koleżanek, ale próbujemy realizować pomysły naszych nauczycielek, by udowodnić, że prawdziwym przedszkolakiem jest się nie tylko w budynku przedszkola :)

Wzruszająca niespodzianka

Rodzice przygotowali piękną niespodziankę dla pracowników naszego przedszkola, którzy zostali wysłani na kwarantannę. Laurki od dzieci, pachnący chleb, ciepłe ciasta, owoce i moc serdecznych słów w trudnym momencie - takich gestów się nie zapomina. BARDZO DZIĘKUJEMY!

Sprzątanie Świata

Jeśli teraz nie zadbamy o nasz wspólny dom, to za chwilę nie będziemy mieli gdzie żyć. Co roku sprzątaliśmy okolice przedszkola, ale teraz pandemia zmieniła nasze plany. W tym roku były "śmieciowe" zabawy w klasie, film edukacyjny, a potem rodzinne sprzątanie najbliższej okolicy. Akcja zaliczona!

Dzień Kropki 2020

Bardzo lubimy historię małej Vashti. W każdym z nas drzemie ta mała dziewczynka. najważniejsze, by dorośli potrafili tę mała dziewczynkę, która jest w nas, mocno przytulić i zmotywować do działania. Dzień Kropki - dzień kreatywności i odwagi!

Po wielu miesiącach zdalnego nauczania w końcu możemy się zobaczyć! Nareszcie możemy się cieszyć, bawić i robić wiele rzeczy RAZEM. Wyrosły nam Słoneczka, zmężniały... Nie będziemy próżnować, każdy dzień to przygoda i wyzwanie :) ZACZYNAMY!

Moja rodzina w "koronie"

Rodzina jest bardzo ważna, wszyscy to wiedzą. Rodzice, babcie, dziadkowie, rodzeństwo, krewni... Każdy ma swoje prawa i obowiązki w rodzinie. Dbamy o siebie, wspieramy i uczymy się od siebie nawzajem. Piękny Dzień Mamy, radosny Dzień Dziecka :)

Informuję, że od 1 czerwca br. Przedszkole będzie funkcjonować na innych zasadach, wskazanych w wytycznych MEN, GIS i MZ. Rodzice zobowiązani są do zapoznania się z PROCEDURĄ ZAPEWNIENIA BEZPIECZEŃSTWA W MIEJSKIM PRZEDSZKOLU NR 5 W OZORKOWIE W ZWIĄZKU Z ZAPOBIEGANIEM, PRZECIWDZIAŁANIEM I ZWALCZANIEM COVID-19.